Om Stadsbrudskåren

Stadsbrudskåren består av ett 25-tal färgstarka kvinnor och har funnits sedan början av 60-talet. Dess syfte är att samla in pengar som sedan oavkortat ska användas att stötta utsatta kvinnor och barn i Storstockholm. Under åren har pengar kommit in via en mängd kanaler. Egna konserter, att medlemmar jobbat på större arrangemang och auktioner där både deras konstverk men även deras tjänster har varit till salu är några exempel.

Vilka har då fått pengarna? Några mottagare genom åren har varit tjejjourer i norrförorterna, Morsor och Farsor på stan, polisens läger för ungdomar som riskerar falla in i kriminalitet, Stadsmissionens verksamhet för hemlösa barn och stiftelsen Trygga Barnen vars syfte att hjälpa barn, ungdomar, föräldrar och anhöriga i familjer med beroendeproblematik.

Ibland driver även kåren egna projekt. Ett sådant exempel var en långvarig kamp för att förbättra belysningen i Humlegården. Parken hade länge ett högt antal kvinnoöverfall och våldtäkter. Pengar samlades in, politiker uppvaktades, lyktstolptillverkare kontaktades och idag är området äntligen betydligt ljusare och säkrare som ett resultat av Stadsbrudskårens enträgna arbete.

Stadsbrudskårens grundare var Chris Platin som för alltid är Stadsbrud #1 – här kan du läsa mer om henne.

Lill Lindfors är medlem NR 4.

 

Vill ni veta mer om Stadsbrudskåren, ge en donation eller se deras olika projekt vänligen gå in på wwwstadsbrudskaren.se